MUAT TURUN DATA JQAF 6 BULAN PERTAMA


Sila Masukkan Kod Sekolah kemudian klik Muat Turun

 

KOD SEKOLAH(huruf besar):


MUAT TURUN SISTEM EPELAPORAN JQAF OKT 2014(negeri perak shj) KLIK DISINI

Perhatian:

1. Data ini telah dimurnikan di peringkat Kebangsaan.

2. Sila guna data ini untuk pelaporan jqaf 6 bulan Kedua ( OKT ).

3. Import semula data ini ke dalam Sistem e-Pelaporan Bersepadu.

* data ini perlu diekstrak terlebih dahulu sebelum di import ke dalam sistem e-Pelaporan Bersepadu.

 

 

MUAT TURUN SISTEM EPELAPORAN JQAF OKT 2014(negeri perak shj) KLIK DISINI

Pengumuman

Latihtubi Bahasa Arab Tahun 1 dan 2

Sila login sebagai pengguna berdaftar untuk muatturun modul latihtubi.

Muatturun Latihtubi


Latihtubi Bahasa Arab Tahun 1 dan 2

Sila login sebagai pengguna berdaftar untuk muatturun modul latihtubi.

Muatturun Latihtubi


Latihtubi Bahasa Arab Tahun 1 dan 2

Sila login sebagai pengguna berdaftar untuk muatturun modul latihtubi.

Muatturun Latihtubi


Latihtubi Bahasa Arab Tahun 1 dan 2

Sila login sebagai pengguna berdaftar untuk muatturun modul latihtubi.

Muatturun Latihtubi


Latihtubi Bahasa Arab Tahun 1 dan 2

Sila login sebagai pengguna berdaftar untuk muatturun modul latihtubi.

Muatturun Latihtubi


Latihtubi Bahasa Arab Tahun 1 dan 2

Sila login sebagai pengguna berdaftar untuk muatturun modul latihtubi.

Muatturun Latihtubi


Latihtubi Bahasa Arab Tahun 1 dan 2

Sila login sebagai pengguna berdaftar untuk muatturun modul latihtubi.

Muatturun Latihtubi


Latihtubi Bahasa Arab Tahun 1 dan 2

Sila login sebagai pengguna berdaftar untuk muatturun modul latihtubi.

Muatturun Latihtubi


Latihtubi Bahasa Arab Tahun 1 dan 2

Sila login sebagai pengguna berdaftar untuk muatturun modul latihtubi.

Muatturun Latihtubi


Latihtubi Bahasa Arab Tahun 1 dan 2

Sila login sebagai pengguna berdaftar untuk muatturun modul latihtubi.

Muatturun Latihtubi


Latihtubi Bahasa Arab Tahun 1 dan 2

Sila login sebagai pengguna berdaftar untuk muatturun modul latihtubi.

Muatturun Latihtubi


Latihtubi Bahasa Arab Tahun 1 dan 2

Sila login sebagai pengguna berdaftar untuk muatturun modul latihtubi.

Muatturun Latihtubi


Latihtubi Bahasa Arab Tahun 1 dan 2

Sila login sebagai pengguna berdaftar untuk muatturun modul latihtubi.

Muatturun Latihtubi


Latihtubi Bahasa Arab Tahun 1 dan 2

Sila login sebagai pengguna berdaftar untuk muatturun modul latihtubi.

Muatturun Latihtubi


Latihtubi Bahasa Arab Tahun 1 dan 2

Sila login sebagai pengguna berdaftar untuk muatturun modul latihtubi.

Muatturun Latihtubi


Latihtubi Bahasa Arab Tahun 1 dan 2

Sila login sebagai pengguna berdaftar untuk muatturun modul latihtubi.

Muatturun Latihtubi



Text Size

JEMPUTAN MENYERTAI PERTANDINGAN DEBAT BAHASA ARAB ALA PARLIMEN ANTARA SEKOLAH MENENGAH PERINGKAT KEBANGSAAN TAHUN 2012

 

 

 

Semua

Penolong PPD P.Islam dan Penyelia Kanan I.Islam,

Pengetua

SMK (KAA), SMKA dan SABK

Negeri Perak                                                                                                                                                      23 April 2012

 

JEMPUTAN MENYERTAI PERTANDINGAN DEBAT BAHASA ARAB ALA PARLIMEN ANTARA SEKOLAHMENENGAH PERINGKAT KEBANGSAAN TAHUN 2012.

1-  Surat Jemputan menyertai pertandingan ini telah dikeluarkan pada 9 April 2011 kepada SPI JPN Negeri untuk dipanjangkan ke sekolah-sekolah SMKA, SABK, KAA dan SBP yang berkaitan. Tarikh akhir menghantar borang penyertaaan pertandingan (Lampiran D dan E) adalah pada atau sebelum 7 Mei 2012 ke Bahagian Pendidikan Islam (BPI) secara online/email, faksimili atau pos atau mana yang terdahulu. Syarat-syarat, jadual, tajuk-tajuk, borang pengesahan penyertaan dan borang penyertaan pasukanPertandingan Debat B. Arab tahun 2012 boleh dimuaturun melalui Portal Rasmi Bahagian Pendidikan Islam di www.bpi.edu.my melalui menu >> Muaturun >> Debat B. Arab 2012 atau boleh terus klik di [ Borang Pengesahan Penyertaan Debat B. Arab 2012].

2- Tajuk-tajuk Pertandingan Debat B. Arab tahun 2012 boleh dimuaturun melalui Portal Rasmi Bahagian Pendidikan Islam di www.bpi.edu.my melalui menu >> Muaturun >> Debat B. Arab 2012 atau boleh terus klik di [ Tajuk Debat B. Arab 2012]. Semua perkara berkaitan di atas boleh di download di laman Web BPI : www.bpi.edu.my

3- Borang Penyertaan boleh dihantar kepada  urusetia :

    Debat Bahasa Arab Antara Sekolah Menengah Peringkat Kebangsaan Kali Ke Lima Tahun 2012

    Bahagian Pendidikan Islam

    Kementerian Pelajaran Malaysia

    Aras Bawah & Aras 2,

   No.2251, Jalan Usahawan 1,

   62300 Cyberjaya

   No. Faks : 03-83217201

   Email      : This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

   Pn. Yusnidah bt. Mahat – 03-83217331

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                Lampiran 1

 

KETERANGAN MENGENAI PERTANDINGAN DEBAT BAHASA ARAB ALA PARLIMEN ANTARA SEKOLAH MENENGAH PERINGKAT KEBANGSAAN TAHUN 2012

 

1.            Pertandingan ini akan berlangsung dalam beberapa pusingan iaitu pusingan awal, suku akhir, separuh akhir dan akhir. Setiap pusingan terdiri dari dua pasukan iaitu Pasukan Kerajaan sebagai pencadang dan Pasukan Pembangkang.

 

2.            Perdebatan adalah dalam bahasa Arab dan mengikut gaya perdebatan Ala-Parlimen Malaysia.

 

3.            Penawaran Pertandingan adalah terhad kepada 50 buah sekolah sahaja berdasarkan kepada  penerimaan terawal sampai ke Bahagian Pendidikan Islam (BPI) secara on-line / email, faksimili atau pos atau mana yang terdahulu menggunakan borang Lampiran C dan Lampiran E yang dilampirkan.

 

4.            Pihak sekolah diwajibkan menghantar seorang guru Bahasa Arab yang telah mendapat pendedahan mengenai pertandingan ini  sebagai hakim bagi melancarkan lagi pertandingan ini.

 

5.            Sekolah yang tidak menghantar guru sebagai hakim dan bertugas semasa pertandingan akan digugurkan  penyertaannya.

 

6.            Tempat Penginapan, makan dan minum hakim, guru pengiring dan peserta debat Bahasa Arab sepanjang pertandingan ini berlangsung akan disediakan bahagian ini. Pihak sekolah adalah dipohon menghantar hakim, guru pengiring dan peserta mengikut jumlah yang telah ditetap seperti  dalam Lampiran E.

 

7.            Syarat-syarat pertandingan, jadual dan tajuk Debat Bahasa Arab akan dikirim melalui pos kepada semua sekolah yang terlibat dengan pertandingan ini.

 

 

CATATAN : MOHON  SEMUA UNIT PENDIDIKAN ISLAM DAERAH MEMAKLUMKAN KEPADA SEMUA SMK (KAA), SMKA DAN SABK MELALUI PORTAL PPD MASING-MASING.

 

 

Hj. Wan Ahmad Salahuddin b. Wan Ahmad Rafaii

Ketua Unit,

Institusi Pendidikan Agama, SPI, JPN

Author: Zuraidah bt Abdul Hadi

Mesej Terkini: 6 hari, 2 jam yang lalu
  • aiyush abdul : salam ust n rakan2 guru. mohon bantuan. fail BPI x dpt extract. keluar damage la.
  • kiey : harap ustaz dapat bagi pencerahan pada kami semua disini..kenapa dana kbs di berikan sebanyak sekali?...menyebabkan kami tak dapat mengisi untuk kewangan kbs...harap maklum
  • kiey : ya ustaz...tahun ini (2014) dana kbs hanya turun sekali saja ker disemua sekolah?
  • baidurijingg : Assalamualaikum..ustaz....aplikasi kewangan kbs hanya boleh diisi bahagian penerimaan dan tarikh kali pertama shj..kali ke2 mmg x dpt..jd x boleh nk send..
  • inafazlina : assalamualaikum..ustaz,untuk aplikasi atas talian sijil agama tahun 6 hanya akan dibuka pd 29hb ni ye ustaz?
  • hafizah yusu : saya tak dapat isi markah hafazan dan bacaan tahun 6 pada 30 ogos 2014. apa tindakan perlu saya buat
  • ciksue : Salam admin..nak tanya password laporan PAFA untuk ABD0090 (sjkt ladang cluny) apa?
  • admin : ABB1041 utk laporan pafa.. Katalaluan:jqaf
  • SKMAT ABB104 : ABB1041 pasword apa ust roshikhan?
  • ASYIKIN : assalam..ust admin,sy nk tanye,spionline utk isi markah hafazan dan bacaan thn 6 blm blh lg ke? sbb sy try masukkan pasword yg ade dlm surat tu,tp x blh
  • NOORAINI : salam.ustaz nak tanya hujung tahun ada tak soalan b.arab dan jawi yang disediakan.
  • GPISKTB : saya mohon emailkan terlebih dahulu kepada saya dialamat email «email»
  • GPISKTB : SALAM. saya nak email admin atau pegawai yang terlibat untuk diemailkan laporan ihyak ramadhan 2014
  • SKMAT ABB104 : us roshihan k admin?
  • SKMAT ABB104 : saya guru baru
  • admin : bagi mereka yg lupa pwd.. boleh emelkan pd admin dgn menyatakan kod sekolah..
  • admin : ABA8025 pwd:aba8205 AEA8006 pwd:ustazah1 AEA3088 pwd:sabar ABA6038 pwd:ABA6038 ABD6104 pwd:NUR
  • halilah : assalamualaikum...rasanya dah lama website ni tak update.
  • Luqman Hakim : Assalamualaikum...mohon admon bagi kata laluan untuk Sk simpang tiga,parit kod sekolah ABA8205...2minggu dah saya mohon...tp takde tindakan...
  • zakiey : Assalamualaikum..sy pn nk mtk password utk ABA6038 (SK SG. Dendang) dan juga ABD6104 (SJKT Selama)
  • sabar2011 : ASSALAMUALAIKUM.. saya pun lupa password PAFA kod sekolah AEA3088 smk abu bakar al baqir
  • kakmar : Assalamualaikum. admin.. kami tak tahu password, kod sekolah AEA8006, SMK Lambor Kiri
  • Luqman Hakim : Assalamualaikum admin...saya terlupa password untuk PAFA...kod sekolah :ABA8205 SK SIMPANG TIGA,PARIT
  • admin : ABA2017 kataluan: skpb2017
  • harith83 : e-aplikasi PAFA
  • harith83 : assalamualaikum pasword e-aplikasi ABA2017 sk pengkalan baharu..terlupa
  • GPISKTB : ASSALAMUALAIKUM SEMUA AHLI. SELAMAT BERPUASA
  • admin : minjawi: ABC4104 pwdnya: haziah
  • minjawi : P/word e-aplikasi pafa untuk abc4104 sjkc shing chung...terlupa...
  • minjawi : To admin :

Hanya pengguna berdaftar sahaja dibenarkan hantar mesej

Top UK Bookmakers b.betroll.co.uk betfair
How to get bonus http://l.betroll.co.uk/ LB